Srebrno jezero – Biser Dunava

Predstavljamo vam mesto gde možete otići na vikend odmor da se opustite, odmorite i dobro provedete. Izbor je Srebrno jezero, a kupanje se podrazumeva na ovim temperaturama.

Voda nije slana, niti su plaže peščane ali tu su vožnja brodom, akva park, mesta za rekreaciju i pecanje, nije daleko od Beograda, a ko nije uštedeo za more, ovo “srpsko” će moći da priušti. Jedno od najprivlačnijih turističkih destinacija u Srbiji, koje poseti preko 5.000 gostiju dnevno, jeste Srebrno jezero.

Na 110 km od Beograda i 195 km od Novog Sada, u Braničevskom okrugu, tačnije kod Velikog Gradišta, nalazi se Srebrno jezero, rečni rukavac Dunava. Danas je zatvoren dvema branama i okružen brdima. Ima nepravilan oblik luka, a voda je bistra zbog nedostatka zagađenja i filtriranja vode kroz brojne peščane dine. Popodne, kada sunce počne da zalazi, milioni iskrica čine da ima srebrni odsjaj, pa je po tome i dobilo ime.

Osim prelepe prirode, Srebrno jezero nudi i mnoge turističke aktivnosti, od akva parka, preko vožnje broda, do pecanja. Izgrađeno je nekoliko hotela, postoji mnoštvo privatnih vila, a možete se smestiti i u kamp – naselju. Za one koji odmor provode na čamcima ili brodićima, na raspolaganju je marina u kojoj se čuvaju plovila.

Posebno uživanje u prirodi, ali i istorijskim i kulturnim objektima, nudi tročasovno krstarenje brodom. Brod polazi iz marine Srebrnog jezera i plovi do Golubačke tvrđave. Zabavu na vodi pruža akva park, koji može da primi oko 1.200 posetilaca. Tu su tobogani, ali i bazeni za najmlađe. Za rekreativce napravljeni su tereni za golf i tenis, staze za šetnju i vožnju bicikla, kao i igralište za decu. Pecaroši svoje umeće mogu da pokažu u hvatanju soma, smuđa, šarana, amura, tolstolobika…

Srebrno jezero je prvi turistički rezervat sa kongresnim sadržajima. Možete organizovate razne poslovne sastanke, seminare, kao i proslave. Ukoliko želite nešto drugačije u sezoni svadbi, organizujte venčanje na brodu, ploveći Dunavom.

Za Srebrno jezero kažu da je odlična destinacija za one sa plićim džepom. Cene smeštaja i usluga su jeftinije nego na moru. Ukoliko imate svoju kamp kućicu, za malo novca možete uživati. Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, a dok ste tamo posetite i značajne destinacije u okolini, Viminacijum, Lepenski vir, Nacionalni park Đerdap, Ramsku tvrđavu i manastir Nimnik iz XIV veka.